Limekryddad räkpasta

Limekryddad räkpasta med paprika, squash, crème fraiche och sesamfrön är en både luxuös och snabblagad pastarätt. Woka ingredienserna och garnera pastan med koriander eller bladpersilja.

Ingredienser
4 portioner
500 g räkor (med skal)
1 msk olja
2 msk sesamfrö
1 grön paprika
1 gul paprika
1 liten squash
saft och skal från 1 lime
1 msk brun farin
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1 dl crème fraiche
280 g pasta (t ex tagliatelle)
Till servering
koriander eller bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2220 KJ / 530 kCal
Fett17 g
Kommentarer
6 stSå attans gott! Vi körde med lite extra cayennepeppar, och hackad vitlök. Med glutenfri linguine! 👌 SUPERGOTT!
Sandra
Har sedan länge varit ett av mina favorit recept. Varför har ni gjort de ändringar ni gjort jämfört med när ni ursprungligen publicerade receptet i pappersform? Då var den gröna paprikan röd och man skulle använda 2 dl craime fraiche.
Peter
Hej Peter! Jag hittar ingen notis om att vi har gjort om receptet. Kanske du hittar ett liknande recept bland något av dessa: https://www.ica.se/recept/paprika/?q=r%C3%A4kpasta Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Verkligen en god maträtt. Passar lika bra en vanlig vardag som till helgen med gäster. Använde färska räkor och hade i lite strimlad chili och lite hackad koriander. Blev kanon!!
Johanna
Kanon gott! Den som inte har prövat detta recept måste göra det. Håller annars med Kristina om att det inte räcker till mer än tre personer.
Tobias
Gott med limesmaken. Receptet är lite snålt tilltaget, det räcker högst till 3 portioner. Enkelt att göra, ha gärna i mer kajennpeppar, annars blir det lite tamt.
Kristina
Kanongott! Lättlagat och supersmarrigt. Går mycket bra att använda lättcreme fraiche till. brukar ha i lite vitlök för att ytterligare få lite smak.
Beatrice