Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Idas wok

En förstklassig wok med räkor och underbart krispiga grönsaker. En färggrann mix av blomkål, squash, paprika och morot. Smaker som ingefära, pepparrot, chili och soja gör att det vattnas i munnen! Servera denna wok med ris eller nudlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Skala och riv ingefära och pepparrot. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda samtliga ingredienser. Lägg i de skalade räkorna.
  2. Torrosta solrosfrön och kokosflngor i en stekpanna.
  3. Plocka broccoli och blomkål i fina små bitar. Skala och skiva löken. Skala och skär morötterna i stavar. Skölj, kärna ur och skär paprikan och squashen i stavar.
  4. Hetta upp rapsolja i en wok. Lägg i samtliga grönsaker utom tomater och groddar. Woka grönsakerna några minuter och lägg i tomater och groddar på slutet. Blanda även i räkorna och marinaden. Strö över kokos och solrosfrön. Servera woken med ris eller nudlar.

För alla

Om nudlar används, läs noga ingrediensförteckningen på förpackningen.
I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med ris istället för nudlar.

Tips

Ersätt gärna räkorna med strimlat nötkött. Den som inte äter vare sig skaldjur eller kött kan välja svamp istället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg oskalade räkor eller skalade räkor (1 kg oskalade motsvarar 400 g skalade)
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 broccoli (à ca 250 g)
  • 1/2 blomkålshuvud (à ca 700 g)
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 1 squash
  • 3 1/2 msk rapsolja
  • ca 10 körsbärstomater
  • 2 dl valfria groddar
Marinad
  • 1 bit ingefära (1 bit motsvarar ca 50 g)
  • 3 cm pepparrot
  • 1/2 röd chilifrukt t ex spansk peppar
  • 3 msk japansk soja
  • juicen av 1 citron (juicen av 1 citron motsvarar ca 3/4 dl)
  • 1 tsk mörkt muscovado- eller farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sesamolja
Lägg till i inköpslistan