Idas wok

2
0
Idas wok

En förstklassig wok med räkor och underbart krispiga grönsaker. En färggrann mix av blomkål, squash, paprika och morot. Smaker som ingefära, pepparrot, chili och soja gör att det vattnas i munnen! Servera denna wok med ris eller nudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Idas wok

Ingredienser

4 portioner
1 kg oskalade räkor eller skalade räkor (1 kg oskalade motsvarar 400 g skalade)
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl kokosflingor
1 broccoli (à ca 250 g)
1/2 blomkålshuvud (à ca 700 g)
1 rödlök
2 morötter
1 paprika
1 squash
3 - 3 1/2 msk rapsolja
ca 10 körsbärstomater
2 dl valfria groddar

Marinad

1 bit ingefära (1 bit motsvarar ca 50 g)
3 cm pepparrot
1/2 röd chilifrukt t ex spansk peppar
3 msk japansk soja
juicen av 1 citron (juicen av 1 citron motsvarar ca 3/4 dl)
1 tsk mörkt muscovado- eller farinsocker
1 tsk salt
1 tsk sesamolja

För alla

Om nudlar används, läs noga ingrediensförteckningen på förpackningen.
I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med ris istället för nudlar.

Gör så här

Tips

Ersätt gärna räkorna med strimlat nötkött. Den som inte äter vare sig skaldjur eller kött kan välja svamp istället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer