Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Äppelchutney i wokpanna

Tycker du om hetta och mycket smak? Testa då detta recept på smarrig wokad äppelchutney där du wokar samman äpplen, lök, chilifrukt, vitlök, russin, vinäger, spiskummin och ingefära. Servera chutneyn rykande varm!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i tunna klyftor, vitlöken i skivor. Dela chilipepparn, peta bort fröna, skär bort mellanväggarna och strimla tunt. Skär äpplena i klyftor, skär bort kärnhuset men skala dem inte.
  2. Hetta upp oljan i en wokpanna. Lägg i lök, vitlök och chilipeppar. Fräs någon minut under omrörning.
  3. Strö över spiskummin och ingefära. Rör om. Tillsätt farinet och låt smälta. Häll i äppelklyftorna. Rör om.
  4. Tillsätt därefter vinäger och russin. Fräs några minuter tills äpplena är mjuka. Späd med vatten om det kokar torrt

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 små lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten bit chilifrukt
  • 4 äpplen
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk ingefära
  • 1/2 dl Brun Farin
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk russin
  • vatten
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer