Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Limefräsch laxfilé

Limefräsch laxfilé är ett lättlagat och underbart recept till din fest- eller vardagsmiddag. Laxfiléerna marineras i limesaft och grillas sedan i några minuter på varje sida. Servera den limeindränkta laxfilén på en bädd av grillad salladslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen tvärs över i 6 bitar (för 6 port).
  2. Tvätta limen. Skär av det yttersta av skalet. Strimla skalet så fint som möjligt. Dela limen och pressa saften över laxbitarna. Låt marinera i minst 30 minuter.
  3. Hetta upp grillen, den ska vara riktigt het. Grilla laxbitarna i ett par minuter per sida, så att de blir tillagade i mitten också.
  4. Lägg upp laxen, t ex på grillad salladslök. Strö över limeskal och servera med Sauce creole.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g laxfilé
  • 1 lime
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?