Kycklingspett med lime- och hoisinsås

Kycklingspett med lime- och hoisinsås passar perfekt på festen. Kycklingen strimlas och marineras i lime och hoisinsås för att sedan träs upp på spett och grillas eller ugnstekas.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Ingredienser
10 portioner
ca 1 kg kycklingfilé
2 dl hoisinsås
2 lime
1/2 msk salt
För alla
Rätten är fri från mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd t ex japansk sojasås i stället för hoisinsås, som kan innehålla spår av gluten.
Gör så här
Tips
Förbered: Går att förbereda dagen före genom att trä upp på spett och lägga i marinad över natten. Grilla spetten på festdagen. Kan serveras såväl nygrillade som småljumma.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Perfekt bjudmat, lätt att förbereda. Nästa gång skall vi dock förlaga lite i ugn innan vi slänger spetten på grillen för att det skall gå fortare.
Kristina
2008-08-20mycket god, även kall på buffe´bord
Laila helena
2007-08-02