Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingspett med lime- och hoisinsås

Kycklingspett med lime- och hoisinsås passar perfekt på festen. Kycklingen strimlas och marineras i lime och hoisinsås för att sedan träs upp på spett och grillas eller ugnstekas.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i 2 cm breda strimlor.
  2. Skölj och riv det yttersta skalet av limen. Dela och pressa ut juicen. Blanda ihop en marinad av hoisinsås, limejuice, -skal och salt.
  3. Lägg kycklingen i hälften av marinaden i 2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Trä upp kycklingstrimlorna på spett (ca 20 stycken för 10 bufféportioner). Ugnsstek i ca 5 minuter. Eller grilla i 5-7 minuter i grillpanna eller på utegrill.
  6. Servera med resterande marinad som sås.

För alla

Rätten är fri från mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd t ex japansk sojasås i stället för hoisinsås, som kan innehålla spår av gluten.

Tips

Förbered: Går att förbereda dagen före genom att trä upp på spett och lägga i marinad över natten. Grilla spetten på festdagen. Kan serveras såväl nygrillade som småljumma.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 1 kg kycklingfilé
  • 2 dl hoisinsås
  • 2 lime
  • 1/2 msk salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info