Lime- och ingefärsmarinerad blomkål och linssallad

138
1
Lime- och ingefärsmarinerad blomkål och linssallad

Ett gott och näringsrikt alternativ till ris, pasta eller potatis. Dessutom går det superfort att slänga ihop eftersom blomkålsriset kan ätas som det är. Med lime, ingefära, vitlök och sambal oelek får du ett fräscht och smakfullt tillbehör som passar till det mesta!

Lime- och ingefärsmarinerad blomkål och linssallad

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta linser (à 400 g)
1 vitlöksklyfta
2 tomater
4 salladslökar
1/2 - 1 tsk sambal oelek
250 g blomkålsris
saft från 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
1 msk riven ingefära
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

138

Kommentar

Josefin

2023-01-02

Jättegott! Kompletterade med lite finhackad grönkål i salladen och åt med en stekt quorn-filé.

Näringsvärde per portion

Energi 497 KJ / 119 kCal
Fett 4 g
Salt 4 g
Kolhydrater 13 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden