Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lime- och ingefärsmarinerad blomkål och linssallad

Ett gott och näringsrikt alternativ till ris, pasta eller potatis. Dessutom går det superfort att slänga ihop eftersom blomkålsriset kan ätas som det är. Med lime, ingefära, vitlök och sambal oelek får du ett fräscht och smakfullt tillbehör som passar till det mesta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll linserna i ett durkslag. Skölj dem ordentligt i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt.
  2. Skala och riv vitlöken. Dela, krama ur kärnorna och skär tomatköttet i fina tärningar. Ansa och skiva salladslöken fint. 
  3. Blanda vitlök, tomattärningar, salladslök och sambal oelek med blomkålsriset. 
  4. Pressa limen, skala och riv ingefäran. Blanda limesaften med ingefäran och olivoljan till en dressing.
  5. Blanda dressingen med blomkålsriset och smaka av med salt och peppar. Vänd ner linserna försiktigt så att de inte går sönder.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta linser (à 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • 4 salladslökar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 250 g blomkålsris
  • saft från 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 497 kJ / 119 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept