Lime- och ingefärsmarinerad blomkål och linssallad
Ett gott och näringsrikt alternativ till ris, pasta eller potatis. Dessutom går det superfort att slänga ihop eftersom blomkålsriset kan ätas som det är. Med lime, ingefära, vitlök och sambal oelek får du ett fräscht och smakfullt tillbehör som passar till det mesta!
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta linser (à 400 g)
1 vitlöksklyfta
2 tomater
4 salladslökar
1/2 - 1 tsk sambal oelek
250 g blomkålsris
saft från 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
1 msk riven ingefära
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi497 KJ / 119 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g
Kommentar
Jättegott! Kompletterade med lite finhackad grönkål i salladen och åt med en stekt quorn-filé.
Josefin
2023-01-02