Lime- och ingefärsmarinerad blomkål och linssallad

135
0
Lime- och ingefärsmarinerad blomkål och linssallad

Ett gott och näringsrikt alternativ till ris, pasta eller potatis. Dessutom går det superfort att slänga ihop eftersom blomkålsriset kan ätas som det är. Med lime, ingefära, vitlök och sambal oelek får du ett fräscht och smakfullt tillbehör som passar till det mesta!

Skriv ut
Lime- och ingefärsmarinerad blomkål och linssallad

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta linser (à 400 g)
1
vitlöksklyfta
2
tomater
4
salladslökar
1/2 - 1 tsk
sambal oelek
250 g
blomkålsris
saft från 1
lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
1 msk
riven ingefära
1 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

135

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 497 KJ / 119 kCal
Fett 4 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 13 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept