Lime- och ingefärsmarinerad blomkål och linssallad

Betyg 3.3 av 5.138 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lime- och ingefärsmarinerad blomkål och linssallad

Ett gott och näringsrikt alternativ till ris, pasta eller potatis. Dessutom går det superfort att slänga ihop eftersom blomkålsriset kan ätas som det är. Med lime, ingefära, vitlök och sambal oelek får du ett fräscht och smakfullt tillbehör som passar till det mesta!

Lime- och ingefärsmarinerad blomkål och linssallad

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta linser (à 400 g)
1 vitlöksklyfta
2 tomater
4 salladslökar
1/2 - 1 tsk sambal oelek
250 g blomkålsris
saft från 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
1 msk riven ingefära
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott! Kompletterade med lite finhackad grönkål i salladen och åt med en stekt quorn-filé.

    Josefin

Näringsvärde per portion

Energi497 KJ / 119 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Linscurry med kokosmjölk och lime
    Betyg 4.1 av 5.903 personer har röstat
    Receptet har 57 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lasagne med linser och blomkål
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad