Leverpanna med katrinplommon
Härligt nykokt pasta tagliatelle serverar du här tillsammans med en krämig leverpanna med katrinplommon. Kycklinglevern som fräses med lite purjolök får en ljuvligt söt smak av katrinplommonen och tillsammans med grädde blir rätten komplett.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex tagliatelle
1 paket djupfryst kycklinglever (à 400 g)
1 stor purjolök
1 msk olja
15 katrinplommon
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk balsamvinäger
1 - 1 1/2 msk hackad timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 564 kCal
Fett14.7 g
Kommentarer
Gott! Använde dadlar istället för katrinplommon då det var det jag hade hemma (och tycker om mer oavsett). Kommer inte ihåg hur många men jag hittade iaf på nätet hur många dadlar som motsvarar ett katrinplommon.
Jonas
2022-04-13Mycket gott. Fast vi hade kokt potatis. Hade bara en liten bit purjo så jag stöttade med några bananscharlottenlökar istället.
Anna gerda
2008-10-08