Leverpanna med katrinplommon

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
2
Leverpanna med katrinplommon

Härligt nykokt pasta tagliatelle serverar du här tillsammans med en krämig leverpanna med katrinplommon. Kycklinglevern som fräses med lite purjolök får en ljuvligt söt smak av katrinplommonen och tillsammans med grädde blir rätten komplett.

Leverpanna med katrinplommon

Ingredienser

4 portioner
280 g pasta t ex tagliatelle
1 paket djupfryst kycklinglever (à 400 g)
1 stor purjolök
1 msk olja
15 katrinplommon
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk balsamvinäger
1 - 1 1/2 msk hackad timjan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Använde dadlar istället för katrinplommon då det var det jag hade hemma (och tycker om mer oavsett). Kommer inte ihåg hur många men jag hittade iaf på nätet hur många dadlar som motsvarar ett katrinplommon.

Jonas

2022-04-13

Mycket gott. Fast vi hade kokt potatis. Hade bara en liten bit purjo så jag stöttade med några bananscharlottenlökar istället.

Anna gerda

2008-10-08

Näringsvärde per portion

Energi2360 KJ / 564 kCal
Fett14.7 g

Testa liknande recept

Ugnsstekt kyckling med plommon, kanel och timjan
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lafitas plommon- och äppelfläsk
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Våffelmacka med salami och katrinplommon
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Katrinplommonfyllda järpar
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskkarré med plommongräddsås
Betyg 3.9 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga