Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Leverpanna med katrinplommon

Härligt nykokt pasta tagliatelle serverar du här tillsammans med en krämig leverpanna med katrinplommon. Kycklinglevern som fräses med lite purjolök får en ljuvligt söt smak av katrinplommonen och tillsammans med grädde blir rätten komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Tina kycklinglevern och skär den i små bitar.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skär katrinplommonen i små bitar. Fräs lever och purjo i olja ca 5 minuter. Tillsätt katrinplommonen och häll på grädden. Låt puttra ca 5 minuter.
  3. Smaka av med salt, peppar och gärna balsamvinäger och hackad timjan. Servera pastan med leverpannan och en blandad sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad grädde.

Tips

Katrinplommonen i rätten kan bytas ut mot 1 dl russin om du inte tycker om katrinplommon eller inte har dem hemma (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex tagliatelle
  • 1 paket djupfryst kycklinglever (à 400 g)
  • 1 stor purjolök
  • 1 msk olja
  • 15 katrinplommon
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 1/2 msk hackad timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 564 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden