Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsstekt kyckling med plommon, kanel och timjan

Ugnsstekt kyckling med en överraskande sås av katrinplommon, vitlök, kanel, chilifrukt och balsamvinäger. Servera den ugnsstekta kycklingen och såsen med pasta. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga kycklingen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sås: Skala och finhackad löken. Dela katrinplommonen. Fräs lök, vitlök, katrinplommon, kanel, timjan och chili i en kastrull med oljan i ca 5 minuter. Rör om då och då.
  3. Häll på vinägern och låt koka tills hälften av vätskan kokat bort.
  4. Tillsätt fond, vatten och maizena. Låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Servera med såsen och kycklingen.

Tips

Fryst grönsaksblandning som kokas eller wokas passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färdigkryddade kycklingdelar (fryst eller färsk)
  • 400 g färsk spaghetti
Sås
  • 1 liten gul lök
  • 8 katrinplommon
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk torkad timjan eller färsk finhackad timjan (1/2 tsk torkad motsvarar 2 tsk färsk)
  • 2 tsk finhackad röd chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 4 dl vatten
  • 2 msk ljus maizenaredning
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2181 kJ / 522 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden