Lever med rödlök och bacon

Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lever med rödlök och bacon

Stekt lever som panerats i lite mjöl serveras med söt rödlök som värmts upp med smör och socker. Potatis, krispig bacon och knallgrön persilja gör rätten ännu mer tilltalande.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Lever med rödlök och bacon

Ingredienser

4 portioner
600 g lever (kalv- eller ungnöt-, i cm-tjocka skivor)
vetemjöl
smör till stekning
salt
peppar
400 g rödlök
2 msk socker
4 msk rödvinsvinäger
1 pkt bacon (à ca 150 g)

Till servering

ev persilja
kokt eller stekt potatis till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Nytt med denna rödlök till lever. Riktigt gott. Hela rätten blev god med importerad färskpotatis. Levern är som alltid beroende på hur den ser ut. Full av ådror eller mjuk och len. ICAs kött är ett lotteri.

    Mona

Näringsvärde per portion

Energi2815 KJ / 672 kCal
Fett28 g
Salt4.6 g
Kolhydrater59 g
Protein44 g

Testa liknande recept

  • Stekt kalvlever med äpplen och bacon
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bacon- och parmesankakor
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bacon med stuvad spenat
    Betyg 3.2 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Patésallad med bacon
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkålspaj med bacon
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad