Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bacon- och parmesankakor

Dessa spännande bacon- och parmesankakor är ett välsmakande och modernt tilltugg till fördrinken eller som rätt på buffébordet. Dessutom gillar både vuxna och barn dessa förträffliga bacon- och parmesankakor.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vetemjöl, färskriven parmesan, bacon, socker och salt i en bunke. Skär smöret i kuber och blanda in i mjölblandningen.
  2. Forma degen till en rulle och låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Skär rullen i 3-4 mm tjocka skivor.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 8 minuter i 200°C.

Ingredienser

Portioner: 50 st
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g färskriven parmesanost
  • 140 g knaperstekt, hackat bacon
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?