Lever med rödlök och bacon

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
1
Lever med rödlök och bacon

Stekt lever som panerats i lite mjöl serveras med söt rödlök som värmts upp med smör och socker. Potatis, krispig bacon och knallgrön persilja gör rätten ännu mer tilltalande.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Lever med rödlök och bacon

Ingredienser

4 portioner
600 g lever (kalv- eller ungnöt-, i cm-tjocka skivor)
vetemjöl
smör till stekning
salt
peppar
400 g rödlök
2 msk socker
4 msk rödvinsvinäger
1 pkt bacon (à ca 150 g)

Till servering

ev persilja
kokt eller stekt potatis till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Nytt med denna rödlök till lever. Riktigt gott. Hela rätten blev god med importerad färskpotatis. Levern är som alltid beroende på hur den ser ut. Full av ådror eller mjuk och len. ICAs kött är ett lotteri.

Mona

2022-03-10

Näringsvärde per portion

Energi2815 KJ / 672 kCal
Fett28 g
Salt4.6 g
Kolhydrater59 g
Protein44 g

Testa liknande recept

Bacon- och parmesankakor
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bacon med stuvad spenat
Betyg 3.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt kalvlever med äpplen och bacon
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Patésallad med bacon
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålspaj med bacon
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sparrissallad med bönor, senap och dragon
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga