Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lever med rödlök och bacon

Stekt lever som panerats i lite mjöl serveras med söt rödlök som värmts upp med smör och socker. Potatis, krispig bacon och knallgrön persilja gör rätten ännu mer tilltalande.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att dra av hinnan. Den kan vara lite lurig att få tag i. Skölj sedan levern i kallt vatten. Torka den väl. Vänd leverskivorna, som ska vara ca 1 cm tjocka, i vetemjöl. Vänta ev med att steka skivorna tills tillbehören är klara.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek skivorna ett par, tre minuter per sida. När blodsaften syns på ovansidan är det dags att vända. Stek andra sidan tills blodsaft syns. Salta och peppra. Leverskivorna kan varmhållas några minuter i knappt 100°C tills tillbehören är klara.
  3. Skala och skär löken i skivor. Stek dem hastigt i smör. Tillsätt sockret och glasera en stund så att löken blir mjuk och glansig. Häll på vinägern och låt den koka in, rör då och då.
  4. Skär baconskivorna i bitar. Stek dem knapriga på ganska hög värme.
  5. Lägg upp rödlöken på varma tallrikar. Strö baconet över och lägg på leverskivorna. Garnera ev med persilja och bjud kokt eller stekt potatis till detta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lever (kalv- eller ungnöt-, i cm-tjocka skivor)
  • vetemjöl
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 400 g rödlök
  • 2 msk socker
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 1 pkt bacon (à ca 150 g)
Till servering
  • ev persilja
  • kokt eller stekt potatis till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2815 kJ / 672 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer