Lever med rödlök och bacon
Stekt lever som panerats i lite mjöl serveras med söt rödlök som värmts upp med smör och socker. Potatis, krispig bacon och knallgrön persilja gör rätten ännu mer tilltalande.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997
Ingredienser
4 portioner
600 g lever (kalv- eller ungnöt-, i cm-tjocka skivor)
vetemjöl
smör till stekning
salt
peppar
400 g rödlök
2 msk socker
4 msk rödvinsvinäger
1 pkt bacon (à ca 150 g)
Till servering
ev persilja
kokt eller stekt potatis till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2815 KJ / 672 kCal
Fett28 g
Salt4.6 g
Kolhydrater59 g
Protein44 g
Kommentar
Nytt med denna rödlök till lever. Riktigt gott. Hela rätten blev god med importerad färskpotatis. Levern är som alltid beroende på hur den ser ut. Full av ådror eller mjuk och len. ICAs kött är ett lotteri.
Mona
2022-03-10