Lerpottasill med brynt smör

Betyg 3.8 av 5.64 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill är en typisk skånsk rätt med matjessill som huvudingrediens. Vi tycker det är den ultimata sommarlunchen, särskilt som den går utmärkt att förbereda. Här väljer vi att bryna smöret som ringlas över och tillsätter rivig pepparrot vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Lerpottasill med brynt smör

Ingredienser

4 portioner
2 burkar matjessill i bit (à ca 200 g)
2 schalottenlökar
8 kokta potatisar
4 kokta ägg
50 g smör
1 dl riven pepparrot
1/2 dl hackad dill
svartpeppar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Jag äter egentligen inte matjessill men detta har i många år varit en favorit jag först fick av en vän. Han har inte i pepparrot så det tog även jag bort men ojojoj vad detta är gott!

Cecilia

2025-07-08

Denna rätt har jag lagat i 5 år och den är stående vid denna högtid.

Marianne

2025-06-09

Näringsvärde per portion

Energi2592 KJ / 618 kCal
Fett38 g
Salt6.8 g
Kolhydrater42 g
Protein26 g

Testa liknande recept

Matjesill med brynt smör och rom
Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör
Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.4 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Midsommarröra
Betyg 3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.239 personer har röstat
Receptet har 39 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad