Len rabarberkräm med kardemumma

168
31
Len rabarberkräm med kardemumma

Recept på en utsökt och somrig efterrätt gjord på rabarber. Rabarberkräm med kardemumma fixar du snabbt av bland annat socker, kardemumma, rabarber och potatismjöl. Servera den lena krämen med mjölk till dessert.

Len rabarberkräm med kardemumma

Ingredienser

4 portioner
4 dl vatten
1 1/2 dl socker
1/2 tsk stött kardemumma
600 g tunt skivad rabarber
3 msk potatismjöl
1/2 tsk socker att strö över
mjölk till servering

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja- eller havrebaserad mjölkersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

168

Kommentarer

Lisbeth

2022-08-14

Jättebra

Inga-lill

2022-08-05

Godaste rabarberkräm jag ätit x gott med kardemumman

Hanna

2022-07-11

Hållbarhet i kyl?

Redaktionen ICAse

2022-07-12

Hej Hanna! Krämen håller sig bra i kylen i minst 2-3 dagar och eventuellt längre. Titta, lukta och smaka: bästa sättet för att avgöra hållbarheten. 😊 Hoppas att du gillar krämen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 993 KJ / 237 kCal
Fett 33 g
Kolhydrater 464 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden