Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Len rabarberkräm med kardemumma

Recept på en utsökt och somrig efterrätt gjord på rabarber. Rabarberkräm med kardemumma fixar du snabbt av bland annat socker, kardemumma, rabarber och potatismjöl. Servera den lena krämen med mjölk till dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, socker och kardemumma i en kastrull. Tillsätt rabarber. Låt koka ca 15 minuter, tills rabarbern är lagom mjuk.
  2. Red av krämen med potatismjöl utrört i lite kallt vatten och koka ytterligare 1–2 minuter. Strö socker på krämen.
  3. Servera rabarberkrämen ljummen eller kall med mjölk.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja- eller havrebaserad mjölkersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • 600 g tunt skivad rabarber
  • 2 msk potatismjöl
  • 1/2 tsk socker att strö över
  • mjölk till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 993 kJ / 237 kCal