Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lemonbiff

Lemonbiff är en härlig asiatisk rätt som går utmärkt att woka eller steka i panna. Fräs strimlad utskuren biff med champinjoner och lök och låt det koka ihop med vitlök, skal av lime eller citron och sötsur sås. Fullända rätten med ris och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla biffköttet. Fräs det i omgångar i olja tillsammans med champinjoner och lök. Lägg tillbaka allt i grytan.
  2. Pressa ner vitlöksklyftan. Tillsätt sötsur sås. Krydda med salt, peppar och rivet skal av lime eller citron. Låt koka 5 minuter.
  3. Servera med jasminris och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g utskuren biff
  • 1 msk olja
  • 200 g skivade, färska champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk sweet and soursås (à 350 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk rivet skal av lime eller citron
  • 4 port jasminris
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer