Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Japansk wasabibiff med soja

Tycker du också om mat med het karaktär? Då är den här japanska wasabibiffen marinerad i soja en rätt som passar dig. Rätten går snabbt att tillaga och är underbart intensiv och smarrig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i tunna strimlor. Blanda det med soja, vinäger, farin och peppar. Låt stå och marinera ca 15 min.
  2. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge.
  3. Koka riset i vatten med salt i en kastrull enligt förpackningens anvisning. Stek köttet i hälften av oljan i en stekpanna på hög värme tills det fått fin färg.
  4. Ta upp köttet, rör ner resten av oljan och wasabipastan i stekpannan och stek grönsakerna. Blanda sedan ner köttet och strö över sesamfröna. Servera wasabibiffen med riset och gärna extra sojasås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g utskuren biff i bit eller rostad
  • 1/2 dl ljus soja
  • 1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 krm peppar
  • 2 msk sesamfrön
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 msk wasabipasta
  • 500 g djupfrysta wokgrönsaker (gärna finstrimlade)
Lägg till i inköpslistan