Citrontarte med hallon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Citrontarte med hallon

Syrlig citrontarte som dekoreras med hallon är en härlig efterrätt. Häll ner din blandning av socker, ägg, grädde och citronjuice i pajskalet och grädda tills fyllningen stannat. Dekorera med hallon och eventuellt italiensk maräng när tarten svalnat.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Pajskal: Blanda vetemjöl och smör i en matberedare till stora "smulor". Tillsätt kallt vatten så degen går ihop. Ta upp degen och knåda den lätt.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Nagga med en gaffel och ställ formen kallt, gärna i frysen, i 10 minuter.
  4. Grädda pajskalet i 20 minuter.
  5. Fyllning: Vispa upp äggen lätt. Rör ner socker, grädde och citronjuice.
  6. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i ca 20 minuter eller tills fyllningen stannat. Kyl pajen.
  7. Spritsa ev på Italiensk maräng. Dekorera med hallon.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
Pajskal
  • 5 dl vetemjöl
  • 150 g smör i kuber
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl färskpressad citronjuice (2 1/2 dl citronjuice motsvarar 3-4 citroner)
Garnering
  • 200 g färska hallon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1809 kJ / 432 kCal
Läs mer om näringsvärden