Laxwrap med fetaostkräm och snabbpicklad gurka

9
0 Klimatsmart
Laxwrap med fetaostkräm och snabbpicklad gurka

Vem älskar inte en härlig wrap? Här får citron- och sesambakad lax sällskap av matvete, fetaostkräm och snabbpicklad gurka. Passar lika bra till middag som till matlåda. Eller varför inte svepa in dem i smörgåspapper och ta med på picknicken?

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Laxwrap med fetaostkräm och snabbpicklad gurka

Ingredienser

4 portioner
1/2 msk
olivolja
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar
1/2 msk
finrivet citronskal
250 g
laxfilé utan skinn
1/2 msk
sesamfrö
1 dl
matvete
1/2 msk
tomatpuré

Fetaostkräm

150 g
fetaost
1 dl
yoghurt eller crème fraiche
1 msk
hackad dill
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Picklad gurka

1/2
gurka
2 msk
vinäger
1 msk
honung

Till servering

1/2
påse blandsallad (à 65 g)
8
små tortillabröd

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn. Välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost, yoghurt eller crème fraiche.

Gör så här

Tips

Gör tomatveteotto från Lax med tomatveteotto och rostade rotsaker och använd till din Laxwrap med fetaostkräm istället för matvete och tomatpuré.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2290 KJ / 548 kCal
Fett 25 g
Salt 2.81 g
Kolhydrater 50 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept