Laxwrap med fetaostkräm och snabbpicklad gurka
Vem älskar inte en härlig wrap? Här får citron- och sesambakad lax sällskap av matvete, fetaostkräm och snabbpicklad gurka. Passar lika bra till middag som till matlåda. Eller varför inte svepa in dem i smörgåspapper och ta med på picknicken?
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018
Ingredienser
4 portioner
1/2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1/2 msk finrivet citronskal
250 g laxfilé utan skinn
1/2 msk sesamfrö
1 dl matvete
1/2 msk tomatpuré
Fetaostkräm
150 g fetaost
1 dl yoghurt eller crème fraiche
1 msk hackad dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Picklad gurka
1/2 gurka
2 msk vinäger
1 msk honung
Till servering
1/2 påse blandsallad (à 65 g)
8 små tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2290 KJ / 548 kCal
Fett25 g
Salt2.81 g
Kolhydrater50 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men inget wow, lite mesiga smaker. Kanske behövs det lite hetta. Ska pröva igen men då ska jag dra på med fler kryddor.
Carina
2023-05-29Vad då för vinäger?
Sandra
2023-01-13