Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxtartar

Laxtartar är en saftig råbiff av rökt lax och färsk laxfilé. God och lättlagad förrätt med lax och de klassiska tillbehör till biff tartar, som dijonsenap, cornichoner, kapris, lök och ett uns citron. Skär laxen i små bitar och blanda med kryddor och tillbehör. Bjud på tunnbröd eller knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rå- och rökt lax i mycket små bitar.
  2. Skala rödlöken, finhacka den och cornichonerna. Skär gräslöken fint.
  3. Blanda laxen med lök, cornichoner, gräslök, kapris och senap. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  4. Till servering: Servera laxtartaren på knäcke- eller tunnbröd.

För alla

Kontrollera innehållet i brödet. I övrigt är rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 8 portioner men passar även för 16 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 200 g laxfilé
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 rödlök
  • 10 cornichons
  • 1 kruka gräslök
  • 2 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron
Till servering
  • knäcke- eller tunnbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1758 kJ / 421 kCal