Laxtartar
Laxtartar är en saftig råbiff av rökt lax och färsk laxfilé. God och lättlagad förrätt med lax och de klassiska tillbehör till biff tartar, som dijonsenap, cornichoner, kapris, lök och ett uns citron. Skär laxen i små bitar och blanda med kryddor och tillbehör. Bjud på tunnbröd eller knäckebröd.
Ingredienser
8 portioner
200 g laxfilé
200 g kallrökt lax
1 rödlök
10 cornichons
1 kruka gräslök
2 msk kapris
1 msk dijonsenap
salt
svartpeppar
1 citron
Till servering
knäcke- eller tunnbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1758 KJ / 421 kCal
Fett33.2 g
Kolhydrater6.1 g
Protein24.2 g
Kommentarer
Kan man göra tartaren dagen innan?
Christin
2019-06-17Hej Christin! Nja, vi skulle nog föredra att röra ihop den samma dag den ska ätas. Däremot kan man förbereda genom att hacka lök, gräslök och cornichonerna innan. Om man väljer att röra ihop den dagen innan, kan man ändå inte lägga upp den på hårda brödet förrän samma dag, annars blir brödet segt. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-06-18Blev äckligt med all dijonsenap 😝 Hur räddar man det??
Carina
2017-11-12Hej Carina! Antingen kan man gör mera utan senap eller blanda ut med t ex. crème fraiche men då blir det ingen tartar... Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-29