Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Renköttsrulle

Ett smakrikt recept på snittar av renkött att servera som plockmat på fest. Du gör renköttsrullarna av bland annat lingon, grädde, wasabi, tunnbröd och rökt renkött. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sila bort vätskan ifrån lingonen.
  2. Vispa grädden och blanda den med wasabin.
  3. Bre wasabigrädden på de mjuka tunnbröden.
  4. Lägg på renköttet och bre därefter lingon ovanpå.
  5. Rulla varje bröd till en tät, hård rulle.
  6. Plasta in i folie och låt stå i kylskåp en stund.
  7. Skär rullarna i bitar och stick in tandpetare eller avbarkade grankvistar.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk japansk wasabi
  • 3 fyrkantiga, mjuka tunnbröd
  • 100 g tunnskivad, rökt renkött
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?