Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxtartar

Denna goda laxtartar passar perfekt att bjuda på tillsammans med andra små snittar som tilltugg till välkomstdrinken eller som förrätt. Blanda hackad lax med senap, färska örter och kryddor och servera på pumpernickel eller ägghalvor.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka laxköttet riktigt fint. Blanda med salt, socker, vitpeppar och dijonsenap.
  2. Låt stå kallt till strax före servering. Rör då ner dill och gräslök.
  3. Klicka blandningen på pumpernickelskivor eller ägghalvor. För att ge extra färg åt munsbitarna kan man lägga dem på fräscha salladsblad.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g laxkött eller laxskrap (fisken ska ha varit fryst i 3-5 dygn)
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 msk finskuren dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 20 små runda skivor pumpernickel eller hård- eller mjukkokta ägg (20 pumpernickelskivor motsvarar 10 ägg)
Lägg till i inköpslistan