Laxtaco med avokadohummus och mangosalsa

8
2 Klimatsmart
Laxtaco med avokadohummus och mangosalsa

Uppgradera tacomyset med avokadohummus, mangosalsa och pulled salmon! Rätten passar både som huvudrätt och som plockmat till buffébordet. Hittar du inte pulled salmon? Den kan enkelt bytas ut mot ugnsbakad eller varmrökt lax smaksatt med BBQ-sås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Laxtaco med avokadohummus och mangosalsa

Ingredienser

4 portioner

Avokadohummus

1
förp kokta kikärter à ca 380 g
2
avokador
2 msk
tahini (sesampaste)
1
riven vitlöksklyfta
1 tsk
salt
1 msk
färskpressad limejuice
2 msk
olivolja
1
mango
1/2
gurka
1
röd chilifrukt
2 msk
färskpressad limejuice
2 dl
hackad koriander
1
förp pulled salmon à 300 g
65 g
bladspenat
-
tortillabröd och/eller tacoskal till servering

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tacosskal eller glutenfria tortillas.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anna

7/10/2020

Väldigt gott! Jag använde varmrökt lax istället.

Nina

4/4/2020

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2514 KJ / 603 kCal
Fett 30 g
Salt 2.87 g
Kolhydrater 52 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept