Laxtaco med avokadohummus och mangosalsa
Uppgradera tacomyset med avokadohummus, mangosalsa och rökt lax! Rätten passar både som huvudrätt och som plockmat till buffébordet. Servera din laxtaco med tillbehören i tacoskal eller tortillbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
Avokadohummus
1 förp kokta kikärtor à ca 380 g
2 avokador
2 msk tahini (sesampaste)
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 msk färskpressad limejuice
2 msk olivolja
Mangosalsa
1 mango (eller se tips)
1/2 gurka
1 röd chilifrukt
2 msk färskpressad limejuice
2 dl hackad koriander
1 förp varmrökt lax à 300 g
1 dl bbq-sås
65 g bladspenat
tortillabröd och/eller tacoskal (till servering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Energi2514 KJ / 603 kCal
Fett30 g
Salt2.87 g
Kolhydrater52 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt fräscht. Hade varmrökt lax
Agneta
2021-04-23Väldigt gott! Jag använde varmrökt lax istället.
Anna
2020-07-10Supergott!
Nina
2020-04-04