Laxtaco med avokadohummus och mangosalsa
Uppgradera tacomyset med avokadohummus, mangosalsa och pulled salmon! Rätten passar både som huvudrätt och som plockmat till buffébordet. Hittar du inte pulled salmon? Den kan enkelt bytas ut mot ugnsbakad eller varmrökt lax smaksatt med BBQ-sås.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
Avokadohummus
1 förp kokta kikärtor à ca 380 g
2 avokador
2 msk tahini (sesampaste)
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 msk färskpressad limejuice
2 msk olivolja
1 mango
1/2 gurka
1 röd chilifrukt
2 msk färskpressad limejuice
2 dl hackad koriander
1 förp pulled salmon à 300 g
65 g bladspenat
tortillabröd och/eller tacoskal till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2514 KJ / 603 kCal
Fett30 g
Salt2.87 g
Kolhydrater52 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt fräscht. Hade varmrökt lax
Agneta
2021-04-23Väldigt gott! Jag använde varmrökt lax istället.
Anna
2020-07-10Supergott!
Nina
2020-04-04