Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Kyckling chili

Förnya tacofredagen med en god och smakrik chili med kyckling, bönor och majs. Servera gärna med nachochips, ost och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chiligrund: Skala och riv vitlöken.
  2. Smula ner kycklingen i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna till och med vattnet till chiligrunden. Koka upp och låt sjuda 30 minuter. Rör om då och då.
  3. Häll bönor och majs i en sil, skölj noga och låt rinna av.
  4. Blanda ner bönor och majs i chilin, låt det bli varmt och smaka av med salt 
  5. Till servering: Servera med nachochips, ost och gräddfil.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pulled chicken.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ost och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Chiligrund
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g pulled chicken
  • 2 msk av bbq-sås (som följer med i pulled chicken förp.)
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g mild Chunky Salsa
  • 1/2 tsk oregano
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 dl vatten
  • 380 g bönmix
  • 150 g majskorn
  • salt
Till servering
  • nachochips
  • riven ost
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer