Laxstroganoff

13
2
Laxstroganoff

Detta är en rolig variant på stroganoff där vi ersatt korven med saftiga laxfiléer! Laxstroganoff har fina smaker av tomat, grädde, gräslök och lax samt lite sambal oelek för extra sting. Rätten är både matig och mättande och serveras med nykokt ris. Hoppas det ska smaka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2013

Laxstroganoff

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g laxfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
400 g körsbärstomater
1 1/2 dl vispgrädde
4 port ris, gärna basmatiris
1/2 kruka gräslök
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Kocktips: snabbgrava laxbitarna i salt och socker och låt marinera i minst 30 minuter och halstra dem sedan i het panna innan de läggs i såsen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Fanny

2016-05-17

Gjorde receptet för 6 portioner och då blev de väldigt mycket lax och väldigt lite vätska. Tillsatte därför lite buljong. Ta mindre sambal oelek, för annars blir det för starkt!

Cecilia

2013-06-05

Jättegott! Tog färska körsbärstomater, lite mindre än vad som stod och ökade på grädden.

Näringsvärde per portion

Energi 3034 KJ / 725 kCal
Fett 40.7 g
Kolhydrater 53.1 g
Protein 34.9 g
Läs mer om näringsvärden