Laxstroganoff
Detta är en rolig variant på stroganoff där vi ersatt korven med saftiga laxfiléer! Laxstroganoff har fina smaker av tomat, grädde, gräslök och lax samt lite sambal oelek för extra sting. Rätten är både matig och mättande och serveras med nykokt ris. Hoppas det ska smaka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g laxfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
400 g körsbärstomater
1 1/2 dl vispgrädde
4 port ris, gärna basmatiris
1/2 kruka gräslök
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3034 KJ / 725 kCal
Fett40.7 g
Kolhydrater53.1 g
Protein34.9 g
Kommentarer
Gjorde på 500g lax, krossade tomater och även purjolök utöver den vanliga löken, följde sedan resten av receptet. Gillade mängden sambal oelek men funderar på lite fiskfond eller buljong för att få den djupare sältan. Kommer absolut att göras igen!
Elenore
2024-08-12Gjorde receptet för 6 portioner och då blev de väldigt mycket lax och väldigt lite vätska. Tillsatte därför lite buljong. Ta mindre sambal oelek, för annars blir det för starkt!
Fanny
2016-05-17Jättegott! Tog färska körsbärstomater, lite mindre än vad som stod och ökade på grädden.
Cecilia
2013-06-05