Laxstroganoff
Detta är en rolig variant på stroganoff där vi ersatt korven med saftiga laxfiléer! Laxstroganoff har fina smaker av tomat, grädde, gräslök och lax samt lite sambal oelek för extra sting. Rätten är både matig och mättande och serveras med nykokt ris. Hoppas det ska smaka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2013
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g laxfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk sambal oelek
400 g körsbärstomater
1 1/2 dl vispgrädde
4 port ris, gärna basmatiris
1/2 kruka gräslök
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Tips
Kocktips: snabbgrava laxbitarna i salt och socker och låt marinera i minst 30 minuter och halstra dem sedan i het panna innan de läggs i såsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3034 KJ / 725 kCal
Fett40.7 g
Kolhydrater53.1 g
Protein34.9 g
Kommentarer
Gjorde receptet för 6 portioner och då blev de väldigt mycket lax och väldigt lite vätska. Tillsatte därför lite buljong. Ta mindre sambal oelek, för annars blir det för starkt!
Fanny
2016-05-17Jättegott! Tog färska körsbärstomater, lite mindre än vad som stod och ökade på grädden.
Cecilia
2013-06-05