Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips

Betyg 3.5 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips

Satsa på en riktigt fin bit lax till den här läckra rätten med asiatiska förtecken. Laxen riktigt smälter i munnen och kompas fint av svartkålen som du rostar till spröda chips. I den smakbärande dressingen göms såväl sesamolja som lime, chili, ingefära och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips

Ingredienser

8 bufféportioner

Laxsashimi

400 g lax i bit (gärna salma- eller finestlax)
1 l vatten
3 msk salt

Svartkålschips

300 g svartkål
1 1/2 msk olivolja

Sesamdressing

1 vitlöksklyfta
1 röd spansk peppar
1 msk riven färsk ingefära
1/2 msk finrivet limeskal
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 msk sesamolja
3 msk olivolja
1 1/2 krm salt

Till servering

1 dl finhackad koriander
2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

01:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En mycket god och lättlagad rätt!

    Irene

Näringsvärde per bufféportion

Energi647 KJ / 155 kCal
Fett11 g
Salt0.5 g
Kolhydrater5 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Lökfräst svartkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lammkorv med senapsstuvad svartkål
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med svartkålspesto
    Betyg 3.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad