Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot

Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot

Sashimi är en japansk maträtt bestående av rå fisk med olika tillbehör. Här serveras tunt skivad lax med citrus, kapris, riven pepparrot och en sötsyrlig sojadressing. Med denna enkla men lyxiga förrätt imponerar du garanterat på middagsgästerna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
4 citrusfrukter t ex grapefrukt, apelsin och citron
300 g fröya- eller salmalax
2 msk kapris
2 msk finriven pepparrot
3 msk finskuren gräslök

Dressing

3/4 dl färskpressad citrusjuice (från citrusfrukter ovan)
2 msk japansk soja
1 tsk flytande honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mums

    Birgitta

  • Vegetarisk Skippa laxen och använd skivad avokado istället.

    Birgit

Näringsvärde per portion

Energi1088 KJ / 260 kCal
Fett12 g
Salt1.47 g
Kolhydrater20 g
Protein18 g

Testa liknande recept

  • Sushiris
    Betyg 3.5 av 5.229 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Söt omelettrulle (Tamago yaki)
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gari (inlagd ingefära)
    Betyg 4.5 av 5.110 personer har röstat
    Receptet har 41 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad