Laxsashimi

Laxsashimi är en klassisk japansk förrätt som är både lättlagad och fräsch. Denna sashimi görs med tunna skivor av rå lax och serveras med en smakrik sojadressing på schalottenlök, risvinäger och sesamolja. Laxsashimi passar perfekt som förrätt eller på en asiatisk buffé.

Ingredienser
4 portioner
Lax
200 g laxfilé (gärna ryggbit)
Sojadressing
1 schalottenlök
1 1/2 msk japansk soja
1/2 msk risvinäger
1/2 msk flytande honung
1 msk rapsolja
1/2 msk sesamolja
Sallad
ca 3 dl groddar
1/2 kruka gräslök
Topping
2 tsk wasabipasta
1/2 dl majonnäs
1 msk rostade sesamfrön (gärna både vita och svarta)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1122 KJ / 268 kCal
Fett22 g
Salt1.4 g
Kolhydrater5 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Var kan jag hitta Santa Marias wasabi sesam krydda? Har tydligen utgått ur ICAa sortiment. Eller vad kan jag ta istället?
Agneta
2025-03-31Nu har vi uppdaterat receptet med ny topping. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-06-05Hej Agneta! Du kan ta 1 msk rostade sesamfrön och om du vill servera lite wasabipasta vid sidan av. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-04-02Så otroligt gott!! En av våra favoriter som förrätt eller välkomsttilltugg.
Viktoria
2023-02-08Supergott! Dressingen passar fantastiskt till Poké bowl!!!
Lena
2021-03-06