Färskpotatiscrème med löjrom

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
2
Färskpotatiscrème med löjrom

Färskpotatiscrème med löjrom är fulländad sommarmat. Du kokar färskpotatisen i grädde och stöter den till en crème och garnerar med löjrom. Njutbart för både gom och öga.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Färskpotatiscrème med löjrom

Ingredienser

8 portioner
400 g färskpotatis
ca 1 1/2 dl vispgrädde
ca 1 dl vatten
1 msk smör
1/2 dl crème fraiche
1 msk hackad schalottenlök
ca 50 g löjrom
gräslök till garnering
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde en stor sats och serverade lax och sallad till. Perfekt sommarmat! Riktigt gott.

Björn

2009-03-29

Otroligt gott! Jag tog lite mera charlottenlök samt garnerade med kräftstjärtar också. Serverades ljummen - varm.

Ewa-lena

2008-05-23

Testa liknande recept

Rom- och gräslöksdipp med hårt bröd
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Limesyrlig gurksoppa med löjromsklick
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanapé med löjrom och citronsmetana
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskpotatis med brynt smör och löjrom
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Löjromssill med vörtsmulor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörslungad dillpotatis med rökt skinka
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga