Färskpotatiscrème med löjrom
Färskpotatiscrème med löjrom är fulländad sommarmat. Du kokar färskpotatisen i grädde och stöter den till en crème och garnerar med löjrom. Njutbart för både gom och öga.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
Ingredienser
8 portioner
400 g färskpotatis
ca 1 1/2 dl vispgrädde
ca 1 dl vatten
1 msk smör
1/2 dl crème fraiche
1 msk hackad schalottenlök
ca 50 g löjrom
gräslök till garnering
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde en stor sats och serverade lax och sallad till. Perfekt sommarmat! Riktigt gott.
Björn
2009-03-29Otroligt gott! Jag tog lite mera charlottenlök samt garnerade med kräftstjärtar också. Serverades ljummen - varm.
Ewa-lena
2008-05-23