Färskpotatiscrème med löjrom
Färskpotatiscrème med löjrom är fulländad sommarmat. Du kokar färskpotatisen i grädde och stöter den till en crème och garnerar med löjrom. Njutbart för både gom och öga.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
Ingredienser
8 portioner
400 g färskpotatis
ca 1 1/2 dl vispgrädde
ca 1 dl vatten
1 msk smör
1/2 dl crème fraiche
1 msk hackad schalottenlök
ca 50 g löjrom
gräslök till garnering
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde en stor sats och serverade lax och sallad till. Perfekt sommarmat! Riktigt gott.
Björn
2009-03-29Otroligt gott! Jag tog lite mera charlottenlök samt garnerade med kräftstjärtar också. Serverades ljummen - varm.
Ewa-lena
2008-05-23