Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färskpotatiscrème med löjrom

Färskpotatiscrème med löjrom är fulländad sommarmat. Du kokar färskpotatisen i grädde och stöter den till en crème och garnerar med löjrom. Njutbart för både gom och öga.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg skrubbad potatis i en kastrull (skär ev i mindre bitar) och häll på grädde och vatten så att det täcker. Koka potatisen tills den är mjuk.
  2. Stöt potatisen grovt i grädden och blanda med smör, crème fraiche och schalottenlök. Det får gärna vara små potatisbitar kvar. Smaka av med salt.
  3. Klicka potatiskrämen i glas eller små skålar. Toppa med löjrom och garnera med gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g färskpotatis
  • ca 1 1/2 dl vispgrädde
  • ca 1 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk hackad schalottenlök
  • ca 50 g löjrom
  • gräslök till garnering
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?