Dillbakad lax med sparris

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Dillbakad lax med sparris

Underbar fiskrätt där saftiga laxfiléer smaksätts med dijonsenap, salt, peppar och dill innan de tillagas i ugnen ca 10 minuter. Tillbehör som fluffigt potatismos, hänförande sparrissallad och syrliga citronklyftor ger perfekt balans till laxens sälta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2014

Dillbakad lax med sparris

Ingredienser

4 portioner

Lax

4   port laxfilé (à 140 g)
1 msk  dijonsenap
salt och peppar
1   kruka dill

Potatismos

900 g  potatis
1 msk  smör
2 dl  mjölk

Sparrissallad

1/2   purjolök
1   citron
250 g  sparris
1 msk  olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2269 KJ / 543 kCal
Fett24.3 g
Kolhydrater43.2 g
Protein34.2 g

Testa liknande recept

Laxtartar med lakritsmajonnäs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris- och potatissallad med kalvfärsbiff
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kumminbakad lax med sparris
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med sparris och stekta tomater
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokt lax med salsa verde och kokt potatis
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga