Dillbakad lax med sparris

6
0
Dillbakad lax med sparris

Underbar fiskrätt där saftiga laxfiléer smaksätts med dijonsenap, salt, peppar och dill innan de tillagas i ugnen ca 10 minuter. Tillbehör som fluffigt potatismos, hänförande sparrissallad och syrliga citronklyftor ger perfekt balans till laxens sälta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2014

Dillbakad lax med sparris

Ingredienser

4 portioner

Lax

4 port laxfilé (à 140 g)
1 msk dijonsenap
salt och peppar
1 kruka dill

Potatismos

900 g potatis
1 msk smör
2 dl mjölk

Sparrissallad

1/2 purjolök
1 citron
250 g sparris
1 msk olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2269 KJ / 543 kCal
Fett 243 g
Kolhydrater 432 g
Protein 342 g
Läs mer om näringsvärden