Dillbakad lax med sparris
Underbar fiskrätt där saftiga laxfiléer smaksätts med dijonsenap, salt, peppar och dill innan de tillagas i ugnen ca 10 minuter. Tillbehör som fluffigt potatismos, hänförande sparrissallad och syrliga citronklyftor ger perfekt balans till laxens sälta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2014
Ingredienser
4 portioner
Lax
4 port laxfilé (à 140 g)
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1 kruka dill
Potatismos
900 g potatis
1 msk smör
2 dl mjölk
Sparrissallad
1/2 purjolök
1 citron
250 g sparris
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2269 KJ / 543 kCal
Fett24.3 g
Kolhydrater43.2 g
Protein34.2 g
Kommentarer