Dillbakad lax med sparris

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Dillbakad lax med sparris

Underbar fiskrätt där saftiga laxfiléer smaksätts med dijonsenap, salt, peppar och dill innan de tillagas i ugnen ca 10 minuter. Tillbehör som fluffigt potatismos, hänförande sparrissallad och syrliga citronklyftor ger perfekt balans till laxens sälta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2014

Dillbakad lax med sparris

Ingredienser

4 portioner

Lax

4 port laxfilé (à 140 g)
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1 kruka dill

Potatismos

900 g potatis
1 msk smör
2 dl mjölk

Sparrissallad

1/2 purjolök
1 citron
250 g sparris
1 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2269 KJ / 543 kCal
Fett24.3 g
Kolhydrater43.2 g
Protein34.2 g

Testa liknande recept

Laxtartar med lakritsmajonnäs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kumminbakad lax med sparris
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen kycklingsallad med chutney
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Lax med sparris och stekta tomater
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga