Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxpudding i panna

Denna snabba laxpudding i panna är supergod både kall och varm. När lax- och potatissmeten stelnat till en omelett toppas den med dill. Servera puddingen varm med skirat smör eller vänta tills den kallnat och tillsätt en gräddfilssås med citronsmak.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i små bitar. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i smör i en mindre stekpanna. Lägg i potatis, lax och dill.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i pannan och låt den stelna. Rör lite så att smeten rinner ner.
  4. Vänd omeletten med hjälp av ett lock när äggstanningen stannat. Låt den steka någon minut.
  5. Strö dill över och skär omeletten i bitar. Servera varm med smält smör och citronklyftor. Omeletten är lika god kall tillsammans med en kall gräddfilssås smaksatt med färskpressad citronjuice.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin och byt mjölk mot laktosfritt alternativ eller mjölkfritt, tex Solhavre.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g gravad lax
  • 500 g kokta potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 5 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl hackad dill + några dillvippor till servering
  • 2 msk smält smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1614 kJ / 386 kCal
Läs mer om näringsvärden