Citronlax med potatis- och pepparrotsmos
Färsk lax som du täcker med en prima blandning av dill, citron, honung och soja. Laxen bakas i ugnen och suger åt sig alla de intensiva smakerna och tillsammans med potatis- och pepparrotsmos är middagen fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
Ingredienser
4 portioner
Citronlax
rivet skal av 1 1/2 citron
2 dl hackad dill
1/2 tsk salt
1 1/2 krm malen vitpeppar
700 g lax med skinn
3 msk flytande honung
1/2 dl soja
Potatis- och pepparrotsmos
1 1/3 kg potatis
5 - 5 1/2 dl mjölk (3%)
2 msk smör
3/4 dl riven pepparrot
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sojan o honungen brände fast i formen så jag fick ingen direkt smak av det i laxen. Hade ugnen på varmluft, kanske skulle jag haft den på vanlig värme? Moset var jättegott, tog dock lite mer pepparrot men det är ju en smaksak. Kommer inte göra om receptet.
Christel
2021-02-01Hej Christel! Roligt att du gillade smakerna och kommer laga receptet igen. Alla våra recept (om det inte står angivet varmluft) är med vanlig över- och undervärme så prova med det nästa gång. Men alla ugnar är ju olika så håll koll i ugnen och anpassa värmen efter hur din ugn är. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-02Använder lime istället för citron på laxen, tycker det blir godare. Moset brukar jag bara göra vanligt. 5/5 i betyg.
Axelina
2019-10-03För lite sås
Per
2010-03-14