Laxpasta med citron, avokado och parmesan
En enkel men underbar pasta med lax, citron, avokado och ruccola. Krydda pastan med Santa Marias Pasta Rossa, en kryddblandning speciellt framtagen för att piffa upp dina pastarätter. Servera med hyvlad parmesanost och rostade mandelspån.
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk fettuccine
6 msk olivolja
2 1/2 msk kryddblandning Pasta Rossa (kryddkvarn)
finrivet skal av 1 citron
2 msk citronjuice
400 g strimlad kallrökt lax
100 g rucola
2 st skivade avokador
1 dl rostade mandelspån
hyvlad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3320 KJ / 793 kCal
Fett56 g
Salt5.17 g
Kolhydrater33 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En riktig favorit som jag bjudit på många gånger. Får alltid frågor om receptet! Så gott!
Sofia
2023-07-14Jag har svårt att hitta kryddblandningen Pasta Rossa, finns det någon annan som man kan ta med liknande resultat?
Oscar
2018-10-30Hej Oscar! Pasta Rossa finns i våra större butiker. Kryddan innehåller salt, vitlök, röd paprika, tomat, Svartpeppar, lök, basilika, oregano och rosmarin, chilipeppar, fänkål och en uns socker. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-23