Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Limegranité

En läskande god limegranité är perfekt som dessert efter sommarens middagsbjudningar. Frys in din syrliga citrusröra med juice, sockerlag samt vitt vin som du blandar om då och då för att få vackra gula kristaller. Servera den goda granitén och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp socker och vatten. Låt sockerlagen svalna.
  2. Skölj och riv skalet på en lime. Pressa limen (ca 1/2 dl för 6 port). Blanda juice, sockerlag och vin. Smaka av för att balansera det sura och söta. Blanda i limeskalet.
  3. Frys blandningen i en vid skål. Rör om när den har börjat frysa. Rör om då och då så att det blir en mjuk blandning av små kristaller.
  4. Servera limegranitén i små skålar eller på små fat. Garnera med citrommeliss.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 limefrukter
  • 2 msk socker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • citronmeliss till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 130 kJ / 30 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB