Laxpanna på norrlandsvis med rostade betor

Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Laxpanna på norrlandsvis med rostade betor

Snabblagad lax i panna med grädde, messmör, dill och gräslök. Servera med rostade betor i olika färger – röd-, gul- och polkabeta. Sätt in dem i ugnen först, laxen steker du fort och såsen är klar på fem minuter. God vardagsmiddag med mild kolasötma från messmöret. För stora och små!

Laxpanna på norrlandsvis med rostade betor

Ingredienser

4 portioner
800 g skalade betor (röd, gul och polka)
2 msk olivolja
flingsalt
peppar
4 schalottenlökar
1 kruka dill
1 kruka gräslök
4 portionsbitar lax
1 tsk smör
3 dl vispgrädde
2 msk messmör

Till servering

mjölig potatis
sallad av bladspenat

Gör så här

00:25:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Enkelt och mycket gott

    Emelie

Näringsvärde per portion

Energi3689 KJ / 883 kCal
Fett56.9 g
Kolhydrater51.7 g
Protein37.3 g

Testa liknande recept

  • Messmörsnittar med rökt lax
    Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Viltskav med messmör
    Betyg 3.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxpanna på Norrlandsvis
    Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad