Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatistapas med rom

Ugnsrostade småpotatisar med gravad lax och rom blir en läcker rätt till festbuffén eller julbordet. Toppa med tärnad lax, smetana, citron, gurka, dill och stenbitsrom.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C
  2. Blanda potatisarna med olivolja och krydda dem med salt och nymald peppar.
  3. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Låt potatisen svalna något. Skär ett kryss på toppen av potatisen och kläm försiktigt på sidorna så att potatisen öppnar sig något.
  5. Lägg på toppingen och servera dem ljumma.
  6. Topping lax och rom: Skölj citronen, riv skalet och blanda det med smetanan. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  7. Skär laxen i tärningar.
  8. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.
  9. Blanda lax, gurka, dill och stenbitsrom.  
  10. Lägg citronkrämen på potatisarna och toppa med laxröran och servera.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri färskost alt Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar t ex Amadine, Cecile eller delikatess
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
Topping
  • 1/2 citron
  • 1/2 dl smetana
  • flingsalt med jod
  • svartpeppar
  • 2 skivor gravad lax
  • 10 cm gurka
  • 1 msk hackad dill
  • 40 g röd stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1382 kJ / 331 kCal