Potatistapas med rom

Betyg 2.6 av 5.
40 personer har röstat
0
Potatistapas med rom

Ugnsrostade småpotatisar med gravad lax och rom blir en läcker rätt till festbuffén eller julbordet. Toppa med tärnad lax, smetana, citron, gurka, dill och stenbitsrom.

Potatistapas med rom

Ingredienser

4 portioner
12   potatisar t ex Amadine, Cecile eller delikatess
1 msk  olivolja
flingsalt med jod
svartpeppar

Topping

1/2   citron
1/2 dl  smetana
flingsalt med jod
svartpeppar
2   skivor gravad lax
10 cm  gurka
1 msk  hackad dill
40 g  röd stenbitsrom

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri färskost alt Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1382 KJ / 331 kCal
Fett11.2 g
Kolhydrater43.3 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Grillade chips
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pintxos
Betyg 2.5 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxsnittar med gräslök- och pepparotssmetana
Betyg 3.4 av 5.
72 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med smetana, rödlök, lime och rom
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatistapas med tre toppingar
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga