Potatistapas med rom

40
0
Potatistapas med rom

Ugnsrostade småpotatisar med gravad lax och rom blir en läcker rätt till festbuffén eller julbordet. Toppa med tärnad lax, smetana, citron, gurka, dill och stenbitsrom.

Potatistapas med rom

Ingredienser

4 portioner
12 potatisar t ex Amadine, Cecile eller delikatess
1 msk olivolja
flingsalt med jod
svartpeppar

Topping

1/2 citron
1/2 dl smetana
flingsalt med jod
svartpeppar
2 skivor gravad lax
10 cm gurka
1 msk hackad dill
40 g röd stenbitsrom

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri färskost alt Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1382 KJ / 331 kCal
Fett 11.2 g
Kolhydrater 43.3 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden