Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxgryta ”Minestrone”

Laxgryta ”Minestrone” är en gryträtt med lax i tärningar som värmer gott och mättar magen med potatis, morötter och bönor. Laxgrytan får sin fylliga smak när du tillsätter bland annat buljong, vitlök och basilika till rotfrukterna och bönorna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatis, morötter och lök. Skala och finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna i olivolja. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärningar, koka sakta i ca 10 minuter.
  2. Häll av spadet från bönorna, skölj dem och tomaterna. Tärna tomaterna, tillsätt tomater och bönor i grytan. Koka sakta ytterligare ca 5 minuter. Smaka av grytan med salt, peppar och citronsaft.
  3. Lägg ner laxtärningarna och koka försiktigt några minuter. Strö över basilika. Servera grytan med riven parmesan och bröd.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxtärningar
  • 200 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk kokta vita bönor à 400 g
  • 2 tomater
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 2 msk hackad basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2709 kJ / 648 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden