Laxgryta

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Laxgryta

En krämig och god crème fraiche-baserad laxgryta som är smaksatt med fänkål, kapris och tomatpuré. Ett gott lunchalternativ och enkel att tillaga. Serveras laxgrytan med ris och grönsaker.

Laxgryta

Ingredienser

10 portioner
10 laxbitar à 125 g
1 rödlök
1 fänkål
1 msk olja
4 dl crème fraiche
4 msk tomatpuré
2 msk kapris
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inkl ris.
Energi2764 KJ / 661 kCal
Fett32 g
Salt0.9 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillad halloumi med mynta och fänkål
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Äppel- och fänkålssallad
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med grönsaker i salsa verde
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga