Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxgryta

En krämig och god crème fraiche-baserad laxgryta som är smaksatt med fänkål, kapris och tomatpuré. Ett gott lunchalternativ och enkel att tillaga. Serveras laxgrytan med ris och grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst. Skär den i bitar.
  2. Skala och hacka löken. Skölj fänkålen och skär den i små bitar.
  3. Fräs lök och fänkål i oljan i en gryta. Rör ner crème fraiche och tomatpuré och låt det bli varmt. Lägg ner fisken den och kaprisen i grytan, koka upp och låt allt sjuda ca 5 minuter eller tills fisken innertemperatur är ca 56˚C. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera med ris eller potatis och grönsaker t ex morötter eller gröna ärter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat inkl ris.

Tips

Tzatziki, citron och tomatsallad är gott till.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 10 laxbitar à 125 g
  • 1 rödlök
  • 1 fänkål
  • 1 msk olja
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk kapris
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2764 kJ / 661 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept