Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål

Underbar middagsrätt som passar lika bra till vardags som till middagsbjudningen. Kycklingfiléerna får en ljuvlig smak när de får vila på en bädd av den ugnsbakade fänkålen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär fänkålen i tunna skivor. Lägg i en ugnssäker form. Krydda sparsamt med salt och malen svartpeppar.
  3. Skär ett par snitt svärs över kycklingfiléerna. Finhacka hälften av timjanen. Lägg kycklingen ovanpå fänkålen. Droppa olja över kyckling och fänkål. Toppa kycklingen med timjan, salt och grovmalen svartpeppar.
  4. Ställ i ugnen ca 25 minuter, tills kycklingen är genomstekt och köttsaften är klar utan rosa inslag. Täck med aluminiumfolie om kryddorna får för mycket färg.
  5. Blanda passerade tomater, strimlade soltorkade tomater, kapris och oliver i en kastrull. Skölj ur förpackningen med passerade tomater med vatten och häll i kastrullen. Hetta upp, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kyckling och fänkål med den varma tomatsåsen och ev med kokt potatis eller ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröstfiléer (4 filéer motsvarar ca 450 g) eller motsvarande mängd lårfilé
  • 4 färsk fänkål
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 kruka färsk timjan (1 kruka motsvarar 2-3 tsk torkad)
  • 3 msk olivolja
  • 1 paket passerade tomater (à 500 g)
  • ca 4 soltorkade tomater
  • 1 msk kapris
  • 10 svarta oliver
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden