Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
5
Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål

Underbar middagsrätt som passar lika bra till vardags som till middagsbjudningen. Kycklingfiléerna får en ljuvlig smak när de får vila på en bädd av den ugnsbakade fänkålen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingbröstfiléer (4 filéer motsvarar ca 450 g) eller motsvarande mängd lårfilé
3 - 4   färsk fänkål
flingsalt
svartpeppar
1   kruka färsk timjan (1 kruka motsvarar 2-3 tsk torkad)
2 - 3 msk  olivolja
1   paket passerade tomater (à 500 g)
ca 4   soltorkade tomater
1 msk  kapris
10   svarta oliver
1/2 dl  vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! men jag ändrade lite, använde matlagningsgrädde och uteslöt de passerade tomaterna, tog istället tomatpure och lite kycklingbuljong.

Anna

2006-04-30

Gott och smakrik med de olika kryddorna, en klar favorit. Har bjudit på den ett par gånger med lika stor framgång varje gång.

Solwig

2005-06-08

Gott.. blir ett snäpp bättre med koriander och lite het chili i såsen....

Katinka

2005-05-20

Näringsvärde per portion

Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett18 g

Testa liknande recept

Enkel kycklingburgare med yoghurt
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltimbocca av kycklingbröstfilé
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dagobertare med kyckling, mango och avokado
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekt kycklingbröst
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling i ugn med citron & bakad spetskål
Betyg 4.5 av 5.
97 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gemelli med kyckling, tomater, pesto och oliver
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga