Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål
![Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14948/cf_259/kycklingfilé_pa_badd_av_ugnsbakad_fankal.jpg)
Underbar middagsrätt som passar lika bra till vardags som till middagsbjudningen. Kycklingfiléerna får en ljuvlig smak när de får vila på en bädd av den ugnsbakade fänkålen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
![Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14948/cf_259/kycklingfilé_pa_badd_av_ugnsbakad_fankal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (4 filéer motsvarar ca 450 g) eller motsvarande mängd lårfilé
3 - 4 färsk fänkål
flingsalt
svartpeppar
1 kruka färsk timjan (1 kruka motsvarar 2-3 tsk torkad)
2 - 3 msk olivolja
1 paket passerade tomater (à 500 g)
ca 4 soltorkade tomater
1 msk kapris
10 svarta oliver
1/2 dl vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett18 g
Kommentarer
Jättegott! men jag ändrade lite, använde matlagningsgrädde och uteslöt de passerade tomaterna, tog istället tomatpure och lite kycklingbuljong.
Anna
2006-04-30Gott och smakrik med de olika kryddorna, en klar favorit. Har bjudit på den ett par gånger med lika stor framgång varje gång.
Solwig
2005-06-08Gott.. blir ett snäpp bättre med koriander och lite het chili i såsen....
Katinka
2005-05-20