Kycklingfilé på bädd av ugnsbakad fänkål
Underbar middagsrätt som passar lika bra till vardags som till middagsbjudningen. Kycklingfiléerna får en ljuvlig smak när de får vila på en bädd av den ugnsbakade fänkålen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (4 filéer motsvarar ca 450 g) eller motsvarande mängd lårfilé
3 - 4 färsk fänkål
flingsalt
svartpeppar
1 kruka färsk timjan (1 kruka motsvarar 2-3 tsk torkad)
2 - 3 msk olivolja
1 paket passerade tomater (à 500 g)
ca 4 soltorkade tomater
1 msk kapris
10 svarta oliver
1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett18 g
Kommentarer
Jättegott! men jag ändrade lite, använde matlagningsgrädde och uteslöt de passerade tomaterna, tog istället tomatpure och lite kycklingbuljong.
Anna
2006-04-30Gott och smakrik med de olika kryddorna, en klar favorit. Har bjudit på den ett par gånger med lika stor framgång varje gång.
Solwig
2005-06-08Gott.. blir ett snäpp bättre med koriander och lite het chili i såsen....
Katinka
2005-05-20