Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppel- och fänkålssallad

Ett roligt och fräscht recept på en matig sallad med smak av äpple och fänkål. Blanda äpplena och fänkålen tillsammans med kapris, rödlök och gräslök. Avnjut gärna salladen tillsammans med en god köttbit och en härlig dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och skär rödlöken i skivor. Lägg i en skål. Strö över salt och gnid in med fingrarna. Låt stå 5–10 minuter. Skölj löken i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Använd gärna en mandolin till både äpple och fänkål.
  3. Dressing: Vispa ihop vinägern med olja, salt, peppar och socker.
  4. Blanda ihop äpple och fänkål med dressingen.
  5. Lägg upp äppel- och fänkålsblandningen på ett stort fat. Toppa med lök, kapris och gräslök.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 rödlök
  • 1 tsk salt
  • 4 syrliga äpplen
  • 2 fänkål
  • 1/2 dl kapris (gärna lite större)
  • 1/2 dl finskuren gräslök
Dressing
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?