Laxfjäril med avokadohack
Smarrig lax kryddad med färsk grovhackad rosmarin och rivet citronskal. Till laxen har du en smakrik blandning av finhackade tomater och avokado i citronjuice. Servera laxfjärilen och avokadohacket med kokt ris eller klyftpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
1 portion
1 tsk citronpeppar
rivet skal av 1/2 citron
1 msk grovhackad färsk rosmarin eller torkad rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
1/2 msk olivolja + lite till stekning
1 fryst tinad laxfjäril (à ca 150 g)
Avokadohack
1 liten tomat
1/3 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 mogen avokado
1 msk finhackad koriander
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
väldigt gott men det anges inte hur mycket lök som används
Bo
2021-10-14