Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxfjäril med avokadohack

Smarrig lax kryddad med färsk grovhackad rosmarin och rivet citronskal. Till laxen har du en smakrik blandning av finhackade tomater och avokado i citronjuice. Servera laxfjärilen och avokadohacket med kokt ris eller klyftpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda citronpeppar, citronskal och rosmarin med olivolja. Klappa in laxen med blandningen. Låt marinera 5-10 minuter i rumstemperatur.
  2. Avokadohack: Finhacka tomaten. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut innehållet och skär i små tärningar.
  3. Blanda tomathacket med chili, lök, koriander, citronjuice och olivolja. Krydda med salt. Blanda avokadon med tomatröran.
  4. Stek laxfjärilen på medelvärme i olja 2-3 minuter på varje sida. Servera gärna laxen med kokt ris, couscous eller klyftpotatis. Toppa med avokadohacket.

För alla

Fri från gluten, om rätten bjuds med ris eller potatis. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 tsk citronpeppar
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk grovhackad färsk rosmarin eller torkad rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
  • 1/2 msk olivolja + lite till stekning
  • 1 fryst tinad laxfjäril (à ca 150 g)
Avokadohack
  • 1 liten tomat
  • 1/3 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 mogen avokado
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan