Laxfjäril med avokadohack
Smarrig lax kryddad med färsk grovhackad rosmarin och rivet citronskal. Till laxen har du en smakrik blandning av finhackade tomater och avokado i citronjuice. Servera laxfjärilen och avokadohacket med kokt ris eller klyftpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
1 portion
1 tsk citronpeppar
rivet skal av 1/2 citron
1 msk grovhackad färsk rosmarin eller torkad rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1/2 tsk torkad)
1/2 msk olivolja + lite till stekning
1 fryst tinad laxfjäril (à ca 150 g)
Avokadohack
1 liten tomat
1/3 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 mogen avokado
1 msk finhackad koriander
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten, om rätten bjuds med ris eller potatis. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
väldigt gott men det anges inte hur mycket lök som används
Bo
2021-10-14