Kyckling med ugnsbakade rotfrukter

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Kyckling med ugnsbakade rotfrukter

Presentera en tallrik fylld av färger, smaker och godheter. Kycklingbenen marinerar du med vitlök, rosmarin och chili och låter köttet få sällskap av ståtliga rotfrukter. Blandningen bakas i ugnen där smakerna berikas och förgylls.

Kyckling med ugnsbakade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
1/2   chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk  olivolja
3 msk  färskpressad citronjuice
1   pressad vitlöksklyfta
3 msk  färsk rosmarin
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
900 g  kycklingdelar (t ex kycklingben)
400 g  potatis
2   stora morötter
4   oskalade vitlöksklyftor
1/2 tsk  salt
1 1/2 dl  vatten
1 dl  matyoghurt (10 %)
1   pressad vitlöksklyfta
1 krm  salt
ev tabasco
oliver

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad kycklingfilé med marinad
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skinka med oliv- och kaprismarinad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karinas marinerade oliver
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het honungssill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxfjäril med avokadohack
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pernodbakad kyckling med clementiner och fänkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga