Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kyckling med ugnsbakade rotfrukter

Presentera en tallrik fylld av färger, smaker och godheter. Kycklingbenen marinerar du med vitlök, rosmarin och chili och låter köttet få sällskap av ståtliga rotfrukter. Blandningen bakas i ugnen där smakerna berikas och förgylls.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukt. Blanda chilin med olivolja, färskpressad citronjuice, pressad vitlöksklyfta, färsk rosmarin, salt och svartpeppar i en stor ugnssäker form. Vänd runt kycklingdelar i marinaden.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och skär potatis och stora morötter i klyftor. Blanda oskalade vitlöksklyftor, potatis och morötter med kycklingen i formen. Krydda grönsakerna med salt. Ringla över vatten. Ställ in formen i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Vänd runt 1-2 gånger under tiden.
  4. Blanda matyoghurt med pressad vitlöksklyfta, salt och ev några droppar tabasco. Strö över lite oliver på kycklingen och servera med röran.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk färsk rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 900 g kycklingdelar (t ex kycklingben)
  • 400 g potatis
  • 2 stora morötter
  • 4 oskalade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • ev tabasco
  • oliver
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer