Kyckling med ugnsbakade rotfrukter
Presentera en tallrik fylld av färger, smaker och godheter. Kycklingbenen marinerar du med vitlök, rosmarin och chili och låter köttet få sällskap av ståtliga rotfrukter. Blandningen bakas i ugnen där smakerna berikas och förgylls.
Ingredienser
4 portioner
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk olivolja
3 msk färskpressad citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk färsk rosmarin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
900 g kycklingdelar (t ex kycklingben)
400 g potatis
2 stora morötter
4 oskalade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
1 dl matyoghurt (10 %)
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
ev tabasco
oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer