Kyckling med ugnsbakade rotfrukter
![Kyckling med ugnsbakade rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18224/cf_259/kyckling_med_ugnsbakade_rotfrukter.jpg)
Presentera en tallrik fylld av färger, smaker och godheter. Kycklingbenen marinerar du med vitlök, rosmarin och chili och låter köttet få sällskap av ståtliga rotfrukter. Blandningen bakas i ugnen där smakerna berikas och förgylls.
![Kyckling med ugnsbakade rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18224/cf_259/kyckling_med_ugnsbakade_rotfrukter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk olivolja
3 msk färskpressad citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk färsk rosmarin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
900 g kycklingdelar (t ex kycklingben)
400 g potatis
2 stora morötter
4 oskalade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
1 dl matyoghurt (10 %)
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
ev tabasco
oliver
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer