Laxfilé med pumpa- och kantarellrisotto
Det här tjusiga receptet på laxfilé med pumpa- och kantarellrisotto är en riktig höjdare med lena och gudomliga smaker. Stärkelsen i pumpan och kantarellerna ger risotton den perfekta krämigheten. Servera med stekt lax och spenatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
150 g kantareller
1 1/2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
300 g pumpa (t ex butternut squash)
3 dl arborioris
1 tsk torkad timjan
50 g riven ost (gärna parmesan)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Spenatsallad
65 g babyspenat
40 g pumpakärnor (gärna rostade)
1 msk olivolja (till dressingen)
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3251 KJ / 779 kCal
Fett40.2 g
Kolhydrater59.4 g
Protein41.2 g
Kommentarer
Gott men väldigt mkt jobb. Pumpan var svårskalad, inte mkt smack, stor passning av risotton, ingen maträtt att tillaga när många är hungriga :0{
Krister
2011-11-10Gott!!
Carolin
2011-11-03