Laxfilé med pumpa- och kantarellrisotto

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
2
Laxfilé med pumpa- och kantarellrisotto

Det här tjusiga receptet på laxfilé med pumpa- och kantarellrisotto är en riktig höjdare med lena och gudomliga smaker. Stärkelsen i pumpan och kantarellerna ger risotton den perfekta krämigheten. Servera med stekt lax och spenatsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011

Laxfilé med pumpa- och kantarellrisotto

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
150 g kantareller
1 1/2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
300 g pumpa (t ex butternut squash)
3 dl arborioris
1 tsk torkad timjan
50 g riven ost (gärna parmesan)
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Spenatsallad

65 g babyspenat
40 g pumpakärnor (gärna rostade)
1 msk olivolja (till dressingen)
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Gott men väldigt mkt jobb. Pumpan var svårskalad, inte mkt smack, stor passning av risotton, ingen maträtt att tillaga när många är hungriga :0{

Krister

2011-11-10

Gott!!

Carolin

2011-11-03

Näringsvärde per portion

Energi3251 KJ / 779 kCal
Fett40.2 g
Kolhydrater59.4 g
Protein41.2 g

Testa liknande recept

Rosmarinstekta fläskkotletter med kantarellrisotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumparisotto med rotfruktschips
Betyg 4.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumparisotto
Betyg 3.1 av 5.
62 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga