Laxfilé med pumpa- och kantarellrisotto

1
2
Laxfilé med pumpa- och kantarellrisotto

Det här tjusiga receptet på laxfilé med pumpa- och kantarellrisotto är en riktig höjdare med lena och gudomliga smaker. Stärkelsen i pumpan och kantarellerna ger risotton den perfekta krämigheten. Servera med stekt lax och spenatsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011

Laxfilé med pumpa- och kantarellrisotto

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
150 g kantareller
1 1/2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
300 g pumpa (t ex butternut squash)
3 dl arborioris
1 tsk torkad timjan
50 g riven ost (gärna parmesan)
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Spenatsallad

65 g babyspenat
40 g pumpakärnor (gärna rostade)
1 msk olivolja (till dressingen)
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ost med mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Kontrollera innehållet i buljong eller fond för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

Hemligheten bakom en lyckad risotto är att använda varm buljong och spä riset i omgångar under omrörning. Stärkelsen i pumpan bidrar till den rätta krämigheten. Barnknepet: Smörstek kantarellerna och servera som separat tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Krister

2011-11-10

Gott men väldigt mkt jobb. Pumpan var svårskalad, inte mkt smack, stor passning av risotton, ingen maträtt att tillaga när många är hungriga :0{

Carolin

2011-11-03

Gott!!

Näringsvärde per portion

Energi 3251 KJ / 779 kCal
Fett 40.2 g
Kolhydrater 59.4 g
Protein 41.2 g
Läs mer om näringsvärden