Laxfilé med citronpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxfilé med citronpotatis

Denna citronpotatis kommer bli en ny favorit i ditt kök om du bara provar. Potatisen får en krämigt len känsla av såsen på färskost och persilja och gör sig väldigt väl till de stekta laxfiléerna. Mycket smarrig lax och potatis kort och gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i skivor.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften.
  3. Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten med citronsaften. Låt potatisen rinna av men spara 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
  4. Låt kokvattnet koka upp och vispa i färskosten. Hacka persiljan. Blanda ner potatisen i kastrullen tillsammans med persilja och citronskal.
  5. Skär laxen i 4 portionsbitar (för 4 port). Stek laxen i flytande margarin ca 3 min per sida. Krydda med salt och mald vitpeppar.
  6. Servera laxen med citronpotatis och brytbönor.

För alla

Byt ut färskosten mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller mjölprodukter. Stek laxen i mjölkfritt margarin eller olja.

Tips

Citronpotatisen är även god till stekt kyckling eller kalkon eller till fläskkotletter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar (10-12 st potatisar motsvarar ca 1 kg)
  • 1 citron
  • 100 g färskost (max 17 % fett)
  • 1 knippa persilja
  • 500 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2399 kJ / 576 kCal
Fett: 8,9 g
Läs mer om näringsvärden