Laxcurry med pak choi och nudlar
En härligt krämig laxgryta med bas av kokosmjölk står på kvällens meny! Det är vitlök och curry som kryddar upp rätten, och i grytan finns även grönsaker som purjolök och pak choi. Passar utmärkt ihop med äggnudlar! Smaklig måltid önskar vi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök (1/2 purjolök motsvarar ca 150 g)
250 g pak choi
1/2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
1 msk sesamfrö
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
4 port äggnudlar
600 g laxfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3594 KJ / 860 kCal
Fett51 g
Salt1.2 g
Kolhydrater54 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Efter att ha läst kommentarerna tog jag i en finhackad röd chili för mer styrka. God snabb enkel bjudrätt med krispig pak choi (odlad i Sverige)
Birgitta
2023-08-02Klimatsmart? Riktigt bottennapp. Vi fick iof torsk istället för lax. Torsken förstördes i denna kompostering.
Mona
2022-01-16Väldigt gott. Vi använde 3tsk röd currypasta och en habanero. Nästa gång blir det dubbel kokosmjölk, 6-8tsk röd currypasta och lite mer styrka, kanske två chili.
Niklas
2021-04-07