Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Hamburgerbröd

För en grillfest med det lilla extra så borde du givetvis göra hemmagjorda hamburgerbröd. Med enkla ingredienser och lite planering får du härligt frasiga, varma hamburgerbröd till hela familjen. För en riktigt härlig hamburgarkväll.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en degbunke, gärna till en köksmaskin. Rör ut jästen med vattnet och mjölken. Vispa upp ägget och blanda ner.
  2. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. Blanda sedan ner det i degvätskan. Knåda degen ca 10 minuter. Täck bunken med handduk eller plastfolie. Låt degen jäsa ca 2 timmar.
  3. Tryck ner degen med mjölad hand så att luften pressas ur och jäs ytterligare ca 1 timme.
  4. Ta upp degen på mjölad bänk. Rulla ut degen och dela den i 10 lika stora bitar (för 10 st). Forma dem till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Till pensling: Vispa upp ägget och pensla bullarna. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
  6. Låt bröden svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget i degen. Byt ut ägg mot vatten, mjölk eller filmjölk att pensla med.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 25 g färsk jäst
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • ca 9 dl vetemjöl special (9 dl motsvarar ca 495 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
Till pensling
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer