UNDER 30 MIN | Enkel

Krämig äggsallad

En krämig äggsallad med goda smaker av hackad saltgurka, dijonsenap och gräslök. Denna kalla sallad är alldeles utmärkt att bjuda på som tillbehör en varm sommardag eller varför inte till sillunchen på midsommar?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och låt koka ca 10 minuter. Spola dem kalla i kallt vatten. Skala och hacka dem grovt.
  2. Hacka gurkan och skär gräslöken fint.
  3. Blanda gurka, gräslök, senap och crème fraiche. Vänd ner äggen och smaksätt med salt och nymald peppar.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 2 hela saltgurkor
  • 1 kruka gräslök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 671 kJ / 160 kCal