Korvbröd

84
27
Korvbröd

Vill du ge grillkvällen det där lilla extra – baka hemmagjorda korvbröd från grunden. Gästerna kommer att häpna när du ställer fram hembakta bröd från din egen ugn. Ingredienserna är enkla, och du bestämmer själv vad du vill ha till garneringen.

Skriv ut
Korvbröd

Ingredienser

ca 10 st

Deg

25 g
färsk jäst
2 1/2 dl
kall mjölk
50 g
rumstempererat smör
1/2 tsk
salt
ca 5 dl
vetemjöl

Till garnering

1
ägg (till pensling)
-
vallmofrö sesamfrön, solrosfrön eller pumpakärnor

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: byt ut ägget mot vatten, mjölk eller filmjölk att pensla med.

Näringsberäkningen är gjord på torrvikten, per st inkl. ägg men exkl. frön.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Kajsa

2021-04-05

Enkelt att baka, smidig deg att jobba med och gott slutresultat! Bröden blev rätt stora så nästa gång gör jag fler bröd av degen. Funkade hur bra som helst att frysa och tina upp igen, till skillnad mot köpta korvbröd!

Angelika

2021-02-27

Super enkelt bröd att baka, Korvbröd, minikorvbröd, och hamburgerbröd. Jättegott även dagen efter eller om det varit fryst. Forma köttfärs till korvar eller kycklingfile i långa strimmlor ,stek de och lägg i bröden ,något gott och nyttigt tillbehör och vips så har du en hel måltid.

Erika

2021-02-22

Värmer man mjölken eller inte?

Redaktionen ICAse

2021-02-23

Hej Erika! Nej du ska inte värma mjölken. Kall degvätska kräver något längre jäsning men längre jäsning ger också mer smak. Lycka till och hoppas du gillar korvbröden. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 702 KJ / 168 kCal
Fett 6 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 23 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept