Korvbröd
Vill du ge grillkvällen det där lilla extra – baka hemmagjorda korvbröd från grunden. Gästerna kommer att häpna när du ställer fram hembakta bröd från din egen ugn. Ingredienserna är enkla, och du bestämmer själv vad du vill ha till garneringen.
Ingredienser
ca 10 st
Deg
25 g färsk jäst
2 1/2 dl kall mjölk
50 g rumstempererat smör
1/2 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
Till garnering
1 ägg (till pensling)
vallmofrö sesamfrön, solrosfrön eller pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är gjord på torrvikten, per st inkl. ägg men exkl. frön.
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g
Kommentarer
Degen blev lite lös. Ökade 0.5 dl. Tog vispgrädde 0.5dl istället för smör. Blev väldigt bra
Stellan
2024-10-24Gör brödet idag. Skönt när man som jag är pensionär o har bra med tid. Blir nog gott. Blir degen lös ta lite mer mjöl. Går säker att prova nästa bakning med grövre bröd.
Anita
2024-07-26Jättebra recept! Tog lite mer mjöl medan jag knådade. Missade att jäsa i bunken och gjorde bollar direkt (jäste 40 min) och bakade sedan ut till korvbröd och lät jäsa 40 min till. Det gick också kalasbra!
Martina
2024-06-30