Korvbröd

Vill du ge grillkvällen det där lilla extra – baka hemmagjorda korvbröd från grunden. Gästerna kommer att häpna när du ställer fram hembakta bröd från din egen ugn. Ingredienserna är enkla, och du bestämmer själv vad du vill ha till garneringen.

Ingredienser
ca 10 st
Deg
25 g färsk jäst
2 1/2 dl kall mjölk
50 g rumstempererat smör
1/2 tsk salt
ca 5 dl vetemjöl
Till garnering
1 ägg (till pensling)
vallmofrö sesamfrön, solrosfrön eller pumpakärnor
Gör så här
00:10:00
01:00:00
00:15:00
00:40:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är gjord på torrvikten, per st inkl. ägg men exkl. frön.
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett6 g
Salt0.5 g
Kolhydrater23 g
Protein4 g
Kommentarer
Är 225 grader varmlufts ugn eller vanlig ugn?
Kerstin
2025-01-23Hej Kerstin! Det är vanlig ugn vi menar här. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-24Tack för ett jättebra recept! Använde dinkelmjöl istället för vetemjöl men tipset att först runddriva bollar och låta jäsa 15 min innan man rullade avlånga bröd var pricken över i. Så mycket finare (och lättare) det gick att forma vackra bröd.
Therése
2025-01-12Bakades i dag & lät dem gå länge i assistenten. Blev helt perfekta & skall avnjutas ute vid grillen i morgon under nyårsdagen. Har även gjort degen på kvällen & kall jäst dem färdigutbakade i kylen. Blev sååå goda de med. Tack för ett toppenrecept!
Maria
2025-01-01