Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Korvbröd

Vill du ge grillkvällen det där lilla extra – baka hemmagjorda korvbröd från grunden. Gästerna kommer att häpna när du ställer fram hembakta bröd från din egen ugn. Ingredienserna är enkla, och du bestämmer själv vad du vill ha till garneringen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula ner jästen i en bunke tillhörande en köksmaskin. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt smöret, saltet och mjölet och arbeta degen ca 10 minuter. Strö över lite mjöl, täck med bakduk och låt degen jäsa ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölad bänk och arbeta ihop den.
  3. Rulla ut degen till en längd och dela den i 10 lika stora bitar (för 10 port). Forma varje bit till runda bullar. Låt dem vila ca 15 minuter.
  4. Rulla ut varje bulle till 12-15 cm avlånga bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Garnering: Vispa upp ägget och pensla bröden. Strö på valfri garnering.
  7. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk. Lägg dem sedan i plastpåsar.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: byt ut ägget mot vatten, mjölk eller filmjölk att pensla med.

Ingredienser

Portioner: ca 10 st
Deg
  • 25 g färsk jäst
  • 2 1/2 dl kall mjölk
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1/2 tsk salt
  • ca 5 dl vetemjöl
Till garnering
  • 1 ägg (till pensling)
  • vallmofrö sesamfrön, solrosfrön eller pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?