Laxburgare med ingefärsmajo
Trött på vanliga hamburgare? Prova en variant med saftig laxfärs förstärkt med indiska smaktoner av garam masala. Den krämiga majonnäsen överraskar med pigg ingefära och gurksalladen bidrar med fin krispighet. Rosta gärna bröden före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gurka
2 msk färskpressad limejuice
1 tsk chiliflakes
1/2 msk honung
400 g lax
1 ägg
1 tsk tandoorikrydda
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk rapsolja
4 hamburgerbröd
4 blad romansallad
Ingefärsmajonnäs
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 msk riven färsk ingefära
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2504 KJ / 598 kCal
Fett40 g
Salt1.6 g
Kolhydrater34 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Rekommenderar verkligen alla att testa denna!! Typ den godaste burgaren jag vet 😋
Fanny
2022-07-21