Kebabskav i pitabröd

Betyg 2.4 av 5.
18 personer har röstat
0
Kebabskav i pitabröd

Kikärter och älgskav i en härlig, het kombo. Servera i grillat pitabröd tillsammans med grönsaker.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012

Kebabskav i pitabröd

Ingredienser

4 portioner

Kebabskav

1   förp älgskav (à 240 g)
1   gul lök
1 msk  olja
1/2   förp kokta kikärtor (à 400 g)
1/2 tsk  spiskummin
1 msk  sambal oelek
salt och peppar

Hummus

1/2   förp kokta kikärtor (à 400 g)
1/2   vitlöksklyfta
2 krm  spiskummin
2 msk  vatten
1/2 msk  pressad citronsaft
salt

Tzatziki

1/2   gurka
2 dl  matyoghurt
1/2 msk  olivolja
salt och peppar

Till servering

1   förp pitabröd
2   tomater
1/2   isbergssalladshuvud

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1835 KJ / 442 kCal
Fett15.5 g
Kolhydrater46.3 g
Protein25.4 g

Testa liknande recept

Lammkebab i pitabröd
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gräddig viltskavsgryta med pasta
Betyg 2.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ramensoppa med viltskav
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett i bröd med tomatsalsa
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingkebab med ajvar relish och gurk-coleslaw
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga