Kebabskav i pitabröd

Betyg 2.4 av 5.
18 personer har röstat
0
Kebabskav i pitabröd

Kikärter och älgskav i en härlig, het kombo. Servera i grillat pitabröd tillsammans med grönsaker.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012

Kebabskav i pitabröd

Ingredienser

4 portioner

Kebabskav

1   förp älgskav (à 240 g)
1   gul lök
1 msk  olja
1/2   förp kokta kikärtor (à 400 g)
1/2 tsk  spiskummin
1 msk  sambal oelek
salt och peppar

Hummus

1/2   förp kokta kikärtor (à 400 g)
1/2   vitlöksklyfta
2 krm  spiskummin
2 msk  vatten
1/2 msk  pressad citronsaft
salt

Tzatziki

1/2   gurka
2 dl  matyoghurt
1/2 msk  olivolja
salt och peppar

Till servering

1   förp pitabröd
2   tomater
1/2   isbergssalladshuvud

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1835 KJ / 442 kCal
Fett15.5 g
Kolhydrater46.3 g
Protein25.4 g

Testa liknande recept

Lammkebab i pitabröd
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddig viltskavsgryta med pasta
Betyg 2.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ramensoppa med viltskav
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgramen med shiitakesvamp
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett i bröd med tomatsalsa
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga