Kebabskav i pitabröd
Kikärter och älgskav i en härlig, het kombo. Servera i grillat pitabröd tillsammans med grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012
Ingredienser
4 portioner
Kebabskav
1 förp älgskav (à 240 g)
1 gul lök
1 msk olja
1/2 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1/2 tsk spiskummin
1 msk sambal oelek
salt och peppar
Hummus
1/2 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1/2 vitlöksklyfta
2 krm spiskummin
2 msk vatten
1/2 msk pressad citronsaft
salt
Tzatziki
1/2 gurka
2 dl matyoghurt
1/2 msk olivolja
salt och peppar
Till servering
1 förp pitabröd
2 tomater
1/2 isbergssalladshuvud
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1835 KJ / 442 kCal
Fett15.5 g
Kolhydrater46.3 g
Protein25.4 g
Kommentarer