Kebabskav i pitabröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kebabskav i pitabröd

Kikärter och älgskav i en härlig, het kombo. Servera i grillat pitabröd tillsammans med grönsaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina älgskavet och ta fram pitabröden ur frysen.
  2. Hummus: Häll av och skölj kikärtorna. Skala vitlöken. Mixa kikärtor och vitlök tillsammans med spiskummin, vatten och citronsaft med en stavmixer. Smaka av med salt.
  3. Kebabskav: Skala och strimla löken.
  4. Stek älgskavet i oljan i en het stekpanna. Tillsätt kikärtorna, lök, spiskummin och sambal oelek (tillsätt lite sambal oelek i taget så att det inte blir för starkt) när all vätska kokat bort. Stek ytterligare ca 3 minuter tills löken mjuknar. Krydda med salt och peppar.
  5. Tzatziki: Riv och krama ur vätskan ur gurkan. Blanda med yoghurt och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  6. Värm pitabröden i en torr het grillpanna eller i ugnen. Fyll bröden med skav, hummus, tzatziki, tomatskivor och strimlad isbergssallad.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Kebabskav
  • 1 förp älgskav (à 240 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 förp kokta kikärter (à 400 g)
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 msk sambal oelek
  • salt och peppar
Hummus
  • 1/2 förp kokta kikärter (à 400 g)
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 2 krm spiskummin
  • 2 msk vatten
  • 1/2 msk pressad citronsaft
  • salt
Tzatziki
  • 1/2 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 förp pitabröd
  • 2 tomater
  • 1/2 isbergssalladshuvud
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1835 kJ / 442 kCal