Laxbullar med sultansås
Ett smakrikt recept på laxbullar med sultansås som passar bra att servera till fest. Du gör det av bland annat laxfilé, sidfläsk, gräslök och soja. Servera de härliga fiskbullarna med potatis, ångad spenat och inkokt purjolök!
Ingredienser
4 portioner
400 g skinn- och benfri laxfilé
100 g rökt sidfläsk
1/2 spansk peppar (chilifrukt)
2 msk hackad gräslök
3/4 tsk salt
ströbröd
smör till stekning
Sultansås
1 dl russin (gärna sultanrussin)
3 dl fiskbuljong (3 dl motsvarar 3 dl vatten + 1/2 tärning)
1 1/2 msk maizenaredning
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
2 msk japansk soja
2 msk sirap
2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer