Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxbullar med sultansås

Ett smakrikt recept på laxbullar med sultansås som passar bra att servera till fest. Du gör det av bland annat laxfilé, sidfläsk, gräslök och soja. Servera de härliga fiskbullarna med potatis, ångad spenat och inkokt purjolök!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka sidfläsket. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. 
  2. Skär laxen i bitar. Mixa några sekunder i matberedare till en grov färs. Blanda färsen med fläsk, chili och gräslök. Tillsätt salt och forma 4 biffar (för 4 port). 
  3. Vänd dem i ströbröd och stek i smör i en stekpanna.
  4. Sås: Koka russinen i buljongen ca 5 minuter. Rör ner maizenaredningen. Låt puttra ytterligare några minuter. 
  5. Smaksätt med ättiksprit, soja, sirap, salt och peppar. Rör ner smöret. Servera laxbullarna med såsen, kokt potatis och lite ångad bladspenat, och gärna inkokt purjolök, sök receptet Senaps- och dragonmarinerad purjolök.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skinn- och benfri laxfilé
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 1/2 spansk peppar (chilifrukt)
  • 2 msk hackad gräslök
  • 3/4 tsk salt
  • ströbröd
  • smör till stekning
Sultansås
  • 1 dl russin (gärna sultanrussin)
  • 3 dl fiskbuljong (3 dl motsvarar 3 dl vatten + 1/2 tärning)
  • 1 1/2 msk maizenaredning
  • 1 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 msk smör
Lägg till i inköpslistan